Jelen

jelen2A 2013/2014-es iskolaév a KODDE részére sorsdöntő volt, hiszen a diákok anyaországi forrásokból történő ösztöndíj kifizetése nem az Egyesületünkön keresztül történik. Ennek ellenére a korábbi külföldi támogatóknak köszönve sikerült új forrásokat találni és a szűkös anyagi keretünk ellenére folytatjuk ösztöndíj programunkat is.
Az ösztöndíj programunk mellett november elején elindítottuk Mosoly Műhelyünket. Kezdeményezésünk célja az volt, hogy a szerbiai oktatási rendszerben bevezetett rendszerhez hasonlóan, elősegítsük a fogyatékkal élő diákok beilleszkedését egészséges társaik közé, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek ne legyenek a társadalom méltánytalanul megkülönböztetett és kirekesztett tagjai. jelen1
2014. március folyamán Egyesületünk kutatva a további ösztöndíjazáson túli lehetőségeket egy újabb műhelymunkába kezdett.
Egyesületünk a Vajdasági Magyar Közgazdász Társasággal közösen Együttműködési Megállapodás kötött melynek értelmében szeretnénk elősegíteni, cselekvésre és önszerveződésre ösztönözni a vajdasági magyar fiatal közgazdászokat, amelynek keretében lehetőséget adunk arra, hogy különböző témákon keresztül elmondjátok véleményeteket, továbbá elősegíteni más régiókban működő hasonló tevékenységű szakmai civil szervezetekkel való kapcsolatfelvételt és együttműködést.
jelen3Első állomása a közös munkának azok az összejövetelek voltak, ahol a fiatal közgazdászokkal kidolgoztuk az I Vajdasági Magyar Fiatal Közgazdászok Tudományos Találkozójára a témákat.
Reméljük, hogy hasonló módom már szakmai társaságok partnerei lehetünk.
Virágvasárnaphoz közeledve szeretnénk ismét útjára indítani Sárszegi Napló kiadványunkat, amelyet anyagi okok hiányában nem tudtunk eddig megjelentetni. Ezzel kapcsolatban hamarosan a fiatal irodalmárokat, illetve az írás szerelmeseit fogjuk felkeresni.