Pályázati felhívás

A Magyar Nemzeti Tanács és a vajdasági Diáksegélyezők kezdeményezésére született megállapodás értelmében a 2019/20-as iskolaévre vonatkozó ösztöndíjpályázat egy időben jelenik meg 2019. szeptember 16-án. A dokumentumok letölthetőek lesznek honlapunkról.

A diákok a lakhelyük szerinti legközelebbi diáksegélyező egyesületeknél tudják majd átadni pályázataikat a következők szerint:

– A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesülethez azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Szabadka, Topolya, Magyarkanizsa, Kishegyes, Zombor, Apatin, Kúla, Hódság, Verbász.

Továbbiakban  a korábban az Újvidéki Diáksegélyező Egyesülethez tartozó települések: Óbecse, Temerin, Titel, Szenttamás, Újvidék és egész Szerémség.

– A Zentai Diáksegélyező Egyesülethez azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Zenta, Ada, Csóka, Törökkanizsa.

– A Nagybecskereki Diáksegélyező Egyesülethez azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Nagybecskerek, Nagykikinda, Törökbecse, Magyarcsernye, Begaszentgyörgy és egész Dél-Bánát.

A Pályázatra csak azok a diákok jelentkezhetnek, akik középiskolai tanulmányaikat magyarul folytatják, illetve azok az egyetemisták akik Szerbiában tanulnak és nem részesülnek más ösztöndíjban.

A Pályázatok elbírálásakor 50%-ban a tanulmányi előmenetelt, 50%-ban pedig a szociális rászorultságot pontozzák.

További tudnivalók és a kitöltendő dokumentumok elérhetőek itt